Äntligen dags för en konferens i Malmö!

30 september 2020 Mikael Barani
Äntligen dags för en konferens i Malmö!

I modern tid har det väl sällan varit viktigare att känna sig som ett team än idag. När många av oss numera sitter och distansarbetar finns det en poäng i att faktiskt kunna mötas och utbyta tanker och idéer om livets stora och små. För även om det är fantastiskt att kunna mötas över nätet så behöver vi människor också fysisk kontakt för att verkligen få ut 100 procent av varandra. Det går liksom inte att ersätta den sortens utbyte med distansarbete.

Tankar inför en konferens

Ett sätt att få till detta är att boka in en heldags konferens på konferensmalmö.nu. På så sätt kan vi träffas, under ansvarsfulla förhållande förstås, och känna oss som en del av ett sammanhang som är på väg framåt. Annars är det lätt hänt att man blir lite frånkopplad och saker och ting blir lite väl abstrakta – kanske även för dem som verkligen frodas med att arbeta hemifrån.

För det finns trots allt något som händer när vi träffar varandra. Att utbyta tankar leder till inspiration vilket leder till idéer. I bästa fall är dessa idéer som vi får originella och till exempel kan komma arbetsplatsen till nytta. Många gånger krävs det ett sammanhang där vi kan bolla idéer och stöta och blöta tankar med varandra för att verkligen få fram något som kan raffineras till en diamant.

Självklart är det bara bra om vi använder tiden hemma till att förbereda inför en fysisk träff. Eftersom dessa riktiga möten som sagt tenderar att vara sällsynta i dagsläget gäller det att vara väl förberedd för när man väl ses. Så använd för all del mötena över nätet till att komma överens om vad alla förväntar sig av konferensens i Malmö.
Det kommer förstås att komma en tid när vi återigen kan återgå till att träffas oftare fysiskt igen, utan överdrivna avstånd.

Fler nyheter