Att transportera bilar

07 oktober 2019 Lily Hansen
Att transportera bilar

Meningen med bilar är att köra omkring med dem, men ibland kan det vara tillfällen när även bilar måste köras runt på andra bilar. När nya bilar ska levereras till försäljningsstället så kan de fraktas långa vägar över vårt jordklot. Fraktsättet kan då variera allt ifrån via containerfartyg till tåg eller lastbilar. Kanske har du sett en av dessa lastbilar med en trailer efter sig, fullastad med nya bilar, på någon motorväg? Vilket fraktsätt som väljs har dels med fraktlängden att göra och också förstås med priset.

 

 

Att frakta äldre bilar

 

Men det är inte bara nya bilar som får vila sina däck på något lastbilssläp. Det finns många privatpersoner som också har bilsläp hemma på uppfarten. Kanske har man en äldre bil som man håller på att renovera. Eller så är man aktiv i någon av alla de motorsporter som finns i vårt avlånga land. Om man till exempel kör motocross eller rally så nyttjas bilar som enbart får köras på anvisad bana. Utanför dessa banor måste bilarna transporteras på släp och då är det enklast att införskaffa ett eget.

 

Om något går fel

 

Det finns tyvärr också möjligheten att något går fel när ni är ute på vägarna, och då känns det tryggt att det i de flesta försäkringar ingår vägassistans. Vid en krock eller om bilen plötsligt strejkar, så kan man via sitt försäkringsbolag få kontakt med ett av dem utsett företag som hjälper till. Se över ditt försäkringsbesked för mer information om vad just du har tillgång till. Företag som arbetar med vägassistans kan hjälpa till med mer än enbart frakt. En del kan till exempel starta ett dött batteri på plats. Om man söker på Google på Biltransport i Stenungsund så kan man hitta företag som har en diger meny med tjänster för dig att tillgå. 

Fler nyheter