Billiga mopeddelar av hög kvalitet

20 maj 2020 Cecilia Olsson
Billiga mopeddelar av hög kvalitet

En moped är ett mycket bra fortskaffningsmedel både för ungdomar och vuxna. Man tar sig smidigt fram i trafiken och har oftast inga problem att hitta en parkeringsplats. En moped drar mindre bränsle än en bil och släpper inte ut lika mycket avgaser, den är dessutom billigare både i inköp och försäkring. 

Hur snabbt vill man att det ska gå?

Det finns lite olika beslut att tänka över när man ska köpa en moped. Man kanske vill ha en moped som kan gå upp till 45 km/h eller så kanske det räcker om den går 25 km/h. En moped som får köras i 45 km/h ska framföras på bilväg, detta är en klass I moped och det krävs därför att man tar ett mopedkörkort (om man inte redan har ett körkort till exempelvis bil).

För en klass II moped (den som får köras i max 25km/h) krävs endast ett förarbevis om man är född efter år 1994. Klass II mopeder får framföras på cykelbanor, cykelfält samt på sträckor som är skyltade med ”Förbud mot trafik med motordrivet fordon” så länge det inte finns tilläggstavlor som förbjuder mopedtrafik.

Var noga med vilket märke det är på mopeden

När man köper en moped så kan det vara bra att välja ett märke som man enkelt kan hitta reservdelar till, man bör även se till att det finns verkstäder som kan serva den samt att man får bra garantier om man köper nytt. En moped slits precis som en bil och behöver därför service samt utbyte av delar för att den ska hålla så länge som möjligt samt fungera optimalt under tiden.

På https://speed-line.com/se hittar man originalreservdelar till PGO, Yamaha, Aprilia, Derbi samt många fler märken. Man hittar även användbara tillbehör som till exempel hjälmar, lås, larm, sitsöverdrag samt mycket mer.

Fler nyheter