Bilservice i Hudiksvall

17 juni 2021 jonas olsson
Bilservice i Hudiksvall

Det kostar att ha bil, men för att en bil ska hålla riktigt länge, och för att man ska slippa dyra reparationskostnader, gäller det att serva bilen regelbundet på en bilverkstad. Man gör också bäst i att utföra bilservicen enligt bilens servicebok, annars tappar bilen snabbt i värde och försäkringen upphör att gälla. Det finns inga garantier och trots regelbunden service händer det att bilar ändå går sönder, eller blir påkörda med plåtskador som följd etc.

Att reparera en bil kan kosta en hel del, i alla fall om man går till fel verkstad. Priserna mellan de olika bilverkstäderna varierar nämligen en hel del och det lönar sig att kolla runt och jämföra priser innan man bestämmer sig. Enklast gör man det genom att använda sig av formuläret som brukar finnas på de olika bilverkstädernas hemsidor. Be att få en specificerad offert så att det lättare går att jämföra de olika kostnaderna.

 

 

Timpriset kan variera mellan olika bilverkstäder

Det som brukar skilja allra mest mellan olika bilverkstäder är timpriset. Därför är det viktigt att även fråga hur stor tidsåtgång reparationen kräver. En bra och erfaren bilverkstad brukar inte ha några problem med att kunna göra en ungefärlig uppskattning. Visa mer erfarna mekaniker arbetar snabbare eller har hjälpmedel som skyndar på reparationen. Vilket i sin tur gör att tidsåtgången blir mindre. Den bilverkstad som har högst timpris behöver därför inte nödvändigtvis vara den dyraste. 

När man lämnar in sin bil för reparation eller bilservice i Hudiksvall får man alltid en orderbekräftelse på vad som ska göras och ett kvitto på att man har lämnat in bilen. Det överenskomna priset ska också stå med på bekräftelsen, samt när bilen ska vara färdig. Här är ett exempel på en prisvärd och erfaren bilverkstad som utför både bilservice och reparationer; https://www.abbilteknik.se/.

Fler nyheter