Brunnsborrning för vatten och energi

Brunnsborrning för vatten och energi

Bygger du ett fritidshus där egen brunn är nödvändig? Eller planerar du att investera i smart och hållbar bergvärme för din villas framtida energiförsörjning? Då ska du vända dig till en professionell firma med särskild expertis inom brunnsborrning. Anläggning av egen brunn för färskvatten eller att borra för geoenergi är nämligen mer komplicerat än vad det kanske låter, och absolut ingenting man ska ge sig i kast med på eget bevåg. Är du på jakt efter en proffsig och kvalitetssäkrad firma som kan hjälpa dig med arbetet? Då kan du t.ex. kika in på http://www.borrwik.se/ – ett certifierat företag som sysslar med brunnsborrning i Örebro.

 

Kvalitetssäkrad brunnsborrning

Egen brunn för färskvatten ställer höga krav på att arbetet utförs på sådant sätt att bästa möjliga vattenkvalitet kan garanteras. Utöver det måste också hänsyn tas till omkringliggande miljö. Brunnsborrning blir oftast nödvändigt vid sommarstugor, fritidshus och hus som ligger utanför åtkomst till det kommunala vatten- och avloppsnätet – högre krav ställs därför på egenkontroll både vid anläggning och löpande efteråt. Innan du anlitar en firma är det bl.a. smart att kolla upp att de anlägger frostfria brunnar samt att en fysikalisk och kemisk vattenanalys ingår i totalpriset. Kika också efter ett företag som jobbar med moderna adapterlösningar, på så sätt slipper du nämligen bygga ett brunnshus.

Glöm inte borrbevsiet

En brunnsborrning är inte bara något som ger dig en mer bekväm standard i ditt boende, det höjer också värdet på fastigheten ganska rejält. Just därför är det extra viktigt att du får ett borrbevis när brunnen är färdigställd – ifall du  någon gång i framtiden vill sälja och behöver intyga att brunnen håller bra kvalitet och är borrad av en certifierad brunnsborrare. Borrbevis tillhandahålls av företaget som har utfört borrningen och hos de flesta firmor är det något som ingår i slutpriset för hela arbetet. .