Det är kristallklart: Det blev inte någon vinter

Det är säkert många som under vintern uppgivet har stått och stirrat på en pistmaskin i de sydligare delarna av vårt land. Det har helt enkelt inte blivit tillräckligt kallt för att dessa fantastiska uppfinningar ska se till att vi kan skida för glatta livet.
Istället har många fått se snön smälta, igen och igen, trots alla eldsjälar i skidklubbarna landet runt.

Nej, det har helt enkelt inte varit någon toppenvinter. Ingen riktigt vit vinter.
Bor man söder om Dalarna så har det istället varit blåst, regn och lite slask då och då. Endast under någon vecka så var det faktiskt något som man med lite fantasi skulle kunna kalla för en riktig vinter.

Å andra sidan så haglade och snöade det plötsligt i mitten på maj, så allt är möjligt. Precis som det är möjligt att det nästa vinter kommer att bli riktigt bitande kallt, Då kommer de där pistmaskinerna återigen att komma i bruk för att se till att vi kan åka skidor under hela säsongen.
Skidor är trots allt något av en nationalsport, även om vi ligger lite i lä jämfört med våra grannar i väst.

Många glömmer bort att innan snöskotrarnas tid så var det just skidor som gällde för att ta sig fram i de norra delarna av landet. Föreställ er hur många som har slitit hårt för att saker ska kunna ha transporterats genom vintervita landskap. Det är bara att lyfta på hatten för dem som har kommit före oss och sett till att vi kan leva såpass bekvämt som vi kan idag.

Det är bra att ha det i perspektiv nästa gång man känner sig lite kinkig över att behöva gå till fots till affären i regnet för att köpa mjölk till kaffet. Det är trots allt ett billigt pris att betala för det liv som vi kan åtnjuta idag.