Det kan krävas flera beslut för att välja rätt ytterdörrar

Att välja ytterdörr till huset kan vara ett större beslut än vad många tror. Det finns väldigt många modeller att välja mellan, vilket kan kännas övermäktigt om man inte har tänkt ut en speciell typ sedan innan. Då kan det vara bra att bryta ner besluten i några olika delar för att komma fram till den dörr som passar bäst. 

Hur viktigt är ljud och ljus?

Om bostaden ligger i närheten av en stor väg eller något annat som för oväsen så kan det kännas viktigt att skaffa en dörr med extra ljuddämpande egenskaper. Det finns även dörrar som är mer eller mindre säkra mot inbrott. Dörrar med fönsterpartier släpper in härligt dagsljus i hallen och kan ofta se lite mer spännande ut i designen. För den som inte vill ha ett fönster i själva dörren så kan man istället sätta in ett sidoljus för att fortfarande få in ljuset.

Mät noggrant innan beställning 

Storleken kan vara förutbestämd om en dörr helt enkelt bara ska bytas ut. Det är dock viktigt att man mäter den noggrant om man har tänkt beställa en ny ytterdörr på egen hand. Det är också viktigt att kolla om den är vänster- eller högerhängd.

Hitta rätt färg

När det är dags att välja färg på dörren så kan det vara klokt att fundera på om man vill att den ska förhöja det visuella intrycket eller om den ska smälta in. Något som också är bra att ha i åtanke är att om ytterdörren är exponerad för sol under dagarna så kan det vara bra att välja lite ljusare kulörer eftersom mörka färger drar till sig mer solljus, vilket kan påverka dörrens livslängd. 

Hos Klarfönster finns ett noga utvalt sortiment av ytterdörrar i nordisk-, modern- och klassisk design.  Alla deras ytterdörrar tillverkas efter måttbeställning och görs av långsamt växande kvalitetsträ utan kvistar. Hos Klarfönster går det dessutom att göra tillval som gör att man får en dörr som passar de behov man har.