Djuraffär i Stockholm med högkvalitativa produkter till ditt husdjur

När man ska skaffa ett nytt husdjur så finns det en del saker man behöver ordna innan djuret anländer till bostaden. Först och främst är det viktigt att gå igenom sitt hem och plocka bort sådant som kan innebära potentiell fara för djuret. Det kan till exempel handla om läkemedel, sladdar, kemikalier, vissa växter med mera som man bör göra sig av med eller placera på platser där djuret inte kan komma åt det. Läs på vad som kan vara farligt för det djur du har tänkt skaffa.

Köp bra mat

Något som är viktigt att införskaffa är ett bra foder som är anpassat efter art, ras och ålder på djuret. Välj alltid ett foder av hög kvalitet för att säkerställa att det innehåller bra ingredienser. Besöker man en bra djuraffär så kan man ofta få hjälp från personalen, men i första hand kan man rådfråga sin veterinär vilket sorts foder som är bäst. 

Godis kan hjälpa vid träning

Man bör även se till att välja rätt godis till sitt djur, speciellt om man skaffar en valp. Godis är ett väldigt bra hjälpmedel då man ska träna och uppfostra sin hund, men det kan även fungera på andra djur. Var dock noga med att inte vara allt för generös med godiset eftersom det kan leda till övervikt, även om man valt en mer hälsosamt sort.

Leksaker behövs för stimulans

Leksaker är viktigt för att djuret ska ha något att aktivera sig med. Katter mår till exempel bra av att klättra och klösa samt leka med små leksaker som kan tillfredsställa jaktinstinkten, såsom små bollar, tygmöss eller dylikt. Hundleksaker bör inte bestå av något som kan slitas av och sväljas så till dem är det bra att välja gummibollar, valp-säkra gosedjur eller ben gjorda av hårt vävd nylon. Gör lite efterforskningar och fråga på djuraffären eller bland andra hussar och mattar som äger ett likadant djur. 

Hitta allt i en och samma butik 

Sist men inte minst bör man se till att djuret har en egen plats i hemmet där den kan känna sig trygg och vila upp sig. Till katter och hundar kan det vara bra att köpa en bädd, fiskar behöver sitt akvarium och marsvin, kaniner och liknande en inredd bur. Vare sig man ska skaffa katt, hund, fiskar eller något smådjur och behöver foder, leksaker, godis, bäddar med mera så kan man vända sig till Arken Zoo på Kungsholmen. Det är en stor djuraffär i Stockholm som erbjuder ett brett och prisvärt sortiment av högsta kvalitet.