Finn dig själv genom gitarrmusiken

Har du också tagit dig en funderare över livet under det gångna året. Det är något med en pandemi med distansarbete som påföljd som ger en tid att tänka lite på vad man egentligen vill få ut av livet. Kanske är det dags att ta de där drömmarna som du har burit på så länge på allvar?

Kanske är det nu du går emot alla de där ”Kan inte.” och ”Orkar inte.”?

Gitarren är en nyckel

Det som får många av oss att inte våga dra igång projekt är nog att vi lägger ribban för högt. Man känner kanske att man måste prestera något istället för att göra det hela till ett lustfyllt utforskande. Om vi istället skulle tänka kring det hela mer som när vi var barn – att det bara handlade om att ha kul – så skulle vi nog inte vara lika tveksamma inför att börja utforska nya saker här i livet.

Om du funderar på att ge dig själv en gitarr från https://www.danguitar.se i julklapp, tänk inte på hur svårt det kommer att vara att lära sig spela på den, eller hur lång resan till att skriva och spela in en låt kan vara. Se det istället som ett tillfälle att upptäcka gitarren som instrument – och vem du är som människa.
För musiken som vi skapar säger mycket om oss som personer. 

Vad är det som kommer ut ur dig när du börjar spela på strängarna? Om du även sjunger och skriver text, ja då kan du lägga till ytterligare dimensioner. Kanske kommer du genom detta att lära känna nya sidor av dig själv. Eller upptäcka saker om dig själv som du hade glömt bort.

Musik har förmågan att låta oss komma i kontakt med känslor, minnen och tankar som vi ibland har stuvat undan någonstans djupt inne i oss själva.