Fira en säker jul inom vägmarkeringarna

29 november 2020 Mikael Barani
Fira en säker jul inom vägmarkeringarna

Har du någonsin suttit och kört bil och tänkt hur otroligt det är att det inte händer fler olyckor ute på de svenska vägarna? Med tanke på att vi sitter en plåtmissiler som kryssar fram genom landskapet i 120 kilometer i timmen tycker man att det borde gå mer illa än vad det gör

Det räcker trots allt med den kortaste stunden av att man inte är uppmärksam så kan något gå fel. Speciellt nu när vintern nalkas och det börjar bli allt halare ute på vägarna.

Kör försiktigt i jul

Nåja. Vissa saker ska man kanske inte fundera över alltför mycket. Det är bara att vara tacksam att folk håller sig innanför linjerna på motorvägen och att dessa hålls fina och tydliga tack vare företag som Svevia: https://www.svevia.se/vagmarkering. Alla som har åkt bil, fort, i länder där de inte riktigt har samma policy gällande underhåll av vägarna vet hur nervöst det kan bli i vissa lägen.

Speciellt om vi snackar kurvor på hög höjd. Då kan det bli riktigt svettigt när man ska ta kurvorna och får ett möte.

Kanske är det kylan och de förhållanden som den för med sig som gör att vi har bra pejl på väglaget överlag häruppe. Det vore därför intressant att se statistik kring vad som orsakar flest olyckor: Hala skandinaviska vintervägar eller smala kurvor uppe i de spanska bergen (för att ta ett exempel).

Som sagt: Tänk lite extra på att ta god tid på dig och köra lite långsammare än vanligt nu när vi närmar oss juletid. Även om julfirandet blir annorlunda i år så är det en tid då många kommer att befinna sig ute på vägarna.
Se därför till att tänka lite extra på din egen och alla andras säkerhet.

Trots allt vill vi alla fira en riktigt god jul även i år.

Fler nyheter