Gör hamburgaren i Östermalm till ett frukostalternativ!

26 november 2020 Mikael Barani
Gör hamburgaren i Östermalm till ett frukostalternativ!

Nu när vintern börjar göra sig allt mer påmind gäller det att hålla sig varm när man är därute. Speciellt nu när julshoppingen börjar dra igång på allvar kring Black Friday. Inte undra på om man blir hungrig också emellanåt och känner att det kan vara en god idé att ta en paus för att käka en hamburgare i Östermalm.

Den kompletta burgaren

För det går ju att lägga fram argument på argument för varför just burgaren är den ultimata snabbmaten. Det är något med enkelheten i handhavandet och alla de smaker som på något sätt ryms i denna kompakta måltid som gör att man aldrig tröttnar på den. Många av oss skulle säkerligen kunna käka en varje dag utan att någonsin egentligen känna att det blir för mycket.

Bara att tänka på en hamburgare gör oss nästan hungriga – även om vi just har ätit.

Frågan är vad som är hemligheten bakom en riktig god burgare. Det handlar naturligvis om att köttet håller hög kvalitet. Gärna rejäla angusbiffar som är saftiga och goda. Sedan handlar det förstås även om brödet. Det får gärna vara lite krispigt på ytan och sedan fluffigt och fint inuti. 

Går man till resten av innehållet så är förstås smaken som hamburgerbrödet – delad.

Många av oss gillar att hålla det enkelt och utan alltför mycket krusiduller. Det går sedan att gå helt åt det andra hållet och nästan har lika mycket tillbehör som kött.

Det man sällan kan gå fel med är bacon, ost och lök. Förutom dressing förstås. Lite krispig sallad till det och kanske någon skiva tomat och man är hemma.

Faktum är att bara att tala om detta gör att det börjar suga till lite i magen. Är det inte dags att vi faktiskt får in hamburgaren som ett seriöst frukostalternativ? Man kommer garanterat att bli mätt och ha energi för större delen av dagen.

Fler nyheter