Helhetsleverantör inom värmepumpar

20 maj 2020 Jenny Olsson
Helhetsleverantör inom värmepumpar

Att använda sig av en värmepump i sitt hem har många fördelar. Det gör att man både sparar pengar på energikostnaden men gör också att man värnar om miljön. Även om man till en början får göra en investering vid köpet av värmepumpen samt installationen blir det en investering som på sikt lönar sig. En värmepump är också hållbar vilket gör att när investeringen betalat av sig så fortsätter du att spara pengar. Direktverkande el kan vara väldigt dyrt men med en värmepump kan man sänka kostnaderna avsevärt. 

En värmepump använder sig av förnyelsebara energikällor, vilket gör att man inte belastar miljön så mycket när energin utvinns. En värmepump hämtar sin energi från utomhusluft, ventilationsluft, vatten, berggrund eller mark. Vad som utvinns beror på vilken värmepump man väljer att installera. Värmepumpen använder bara lite elektricitet för att utvinna energin som sedan överförs, in i husets värmesystem. Det finns alltså bara fördelar med att installera en värmepump. 

Vilken värmepump som lämpar sig bäst för ditt hushåll beror framförallt på hur stort värme- och varmvattenbehov man har och hur mycket av det som man vill att värmepumpen ska täcka upp för. Det beror också på vilka förutsättningar som finns på tomten, om man till exempel har möjlighet att gräva på tomten eller om man bara till exempel ska installera en luftvärmepump som inte kräver någon åverkan på tomten. 

 
 
 
 

Värmebolaget AB är ett företag som säljer och installerar värmepumpar. Här erbjuder de villakunder värmepump i Stockholm men även VVS till ett bra pris. Företaget har funnits länge på marknaden, ända sedan slutet på 80-talet och har ända sedan starten jobbat med helhetslösningar för sina kunder. De är en auktoriserad återförsäljare av Thermia värmepumpar, som är ett känt märke på marknaden. När det är dags att installera en värmepump ute hos en kund gör de totalentreprenad, med allt ifrån att avlägsna en gammal värmekälla till att installera, ev anlita brunnsborrare och driftsätter så att värmepumpen är klar för användning. 

Fler nyheter