Köp lampor som förgyller hemmet

17 april 2020 Cecilia Olsson
Köp lampor som förgyller hemmet

Att använda sig av lampor i inredningen kan göra att man får precis den atmosfär man önskar i sitt hem. Genom lampor kan man framhäva objekt eller ytor som man tycker extra mycket om och man kan skapa en riktigt mysig känsla, samt att man såklart får tillräcklig belysning på platser där det behövs. Har man ett arbetsrum eller om barnen gör sina läxor vid ett skrivbord så bör man se till att ha bra belysning på de platserna så att man inte behöver anstränga ögonen när man läser eller skriver.

Även i kök är det en fördel att ha väl upplysta arbetsytor och diskbänk, det gör det mycket behagligare att laga mat samt minimerar risken att man skadar sig på grund av dåligt ljus. Om man tycker om att lägga tid på smink, hår och kläder så kan det vara en god idé att ha en plats i hemmet med en stor spegel och bra belysning (man ska helst ha ett mjukt ljus runt spegeln för att minimera skuggor och få bra ljusfördelning). 

I övrigt är det bra att ha minst en taklampa i varje rum för att kunna lysa upp hela utrymmet vid behov. Genom att installera dimmer får lamporna en större funktionsvidd eftersom de kan ge både starkt och mjukt ljus beroende på vad man behöver för tillfället. Förutom taklamporna så är det väldigt trevligt att ha minst ett par lampor till i varje rum, till exempel i fönster, på bord och/eller i hyllor för att göra rummen extra mysiga. Genom att placera lampor på olika nivåer från tak till golv blir rummet dessutom mer levande.

Hos www.lampemesteren.se hittar man massor av vackra designlampor som håller hög kvalitet både när det kommer till funktion och utförande. På sidan kan man förutom att scrolla bland fantastiska armaturer även få inspiration och tips som har med all sorters belysning att göra.

Fler nyheter