Lekfullt eller mystiskt

16 februari 2020 william eriksson
Lekfullt eller mystiskt

Vem vill du vara idag? Med parfym kan man accentuera eller till och med skapa en bild och en känsla av vem man är. Använder man en mild blommig doft så sprider man gärna känslan av att man är ungdomlig, mild, trevlig, harmonisk och hemmakär. Använder man en stark och kryddig doft så ger det känslan av att man är lite mystisk, stark, kraftfull och driven. Att hålla klädstilen neutral och istället leka med olika typer av parfymer kan vara både intressant och kul, såväl för bäraren själv som för omgivningen.

 

Hur man köper parfym

När man köper parfym brukar man vilja dofta på de olika parfymerna för att bestämma sig. Men man kan också köpa parfym på till exempel www.sephora.se på samma sätt som man köper vin, nämligen genom beskrivningen. Vem har inte stått i ett parfymeri och provat doft efter doft tills man blivit helt snurrig? En idé är att utgå från en doft som man känner till och läsa sig till vad den innehåller och hur den beskrivs. Efter det kan man jämföra beskrivningar av andra dofter och därmed kunna förstå hur dessa doftar. Enkelt, smidigt och roligt.

Använd med förstånd

Precis som man bör beakta vilken parfym man använder och när, så bör man vara noga med att inte använda för mycket parfym. När man tagit på parfym och det gått ett par timmar så vänjer sig näsan och då kan det vara lätt att man tror att man bör applicera mer, men det kan bli fel och istället blir man överparfymerad och omgivningen börjar backa. Som regel räcker det att man parfymerar sig en gång under en arbetsdag eller kvällsaktivitet. Om man börjar känna sig ofräsch så är det bättre att man istället tar en enkel tvätt under armarna och fyller på med deodorant istället för mer parfym. 

Fler nyheter