Lyssna på din tjatande tandläkare i Järfälla

27 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Många människor struntar i att lyssna på sin tandläkare. Även om de går på undersökning en gång om året, fortsätter de bara att borsta tänderna lika slarvigt som de alltid gjort mellan besöken. Hör du till dem? I så fall finns anledning att tänka om. 

Det finns många tandläkare i Sverige. Vissa av dem har sin mottagning i Järfälla, som magicaldental.se. Men tandläkare i Järfälla är inte annorlunda än några andra tandläkare. De ger sina patienter instruktioner om hur de ska sköta sina tänder hemma, och kommer kunna se på resultatet vid nästa besök om patienten gjort som de sagt eller ej.

 

Tandläkare vill inte prata för döva öron 

Egentligen finns ju inget egenvärde för en tandläkare att få dig att sköta dina tänder ordentligt. Tvärtom, en återkommande patient är ju minst lika mycket värd som en återkommande kund i vilken affärsrörelse som helst. Men det finns en viktig skillnad. Tandläkare är inte affärsmän. De brinner för god tandhälsa.

Därför kommer de tjata hål i huvudet på dig för att du ska borsta tänderna ordentligt, och på rätt sätt. En tandläkare har blivit just tandläkare för att han eller hon vill arbeta med ett vårdyrke. De bryr sig, helt enkelt, om hur dina tänder mår. Och hur du mår. 

 

Tandläkare Järfälla

 

Tandborste och tandtråd på rätt sätt

Om din tandläkare tycker att du inte verkar ha fattat galoppen vad gäller korrekt rengöring av dina tänder, är chansen stor att hen kommer rekommendera dig ett kompletterande besök hos tandhygienisten. De allra flesta tandläkarmottagningar har både tandläkare och tandhygienist anställda.

Där kommer du få en ännu grundligare genomgång av hur du ska borsta tänderna och använda tandtråd. Med ännu tydligare pekpinnar. Så om du inte gillar att bli undervisad och uppfostrad, är det lika bra att du lyssnar på tandläkaren första gången hen säger åt dig att göra rent tänderna mer noggrant. 

Fler nyheter