Med pallställ får du plats med mer

26 november 2021 Lily Hansen
Med pallställ får du plats med mer

editorial

Ett pallställ är en anordning för att trava flera pallar ovanpå varandra, alltså en extra hylla. Du får plats med mer varor per kvadratmeter på ditt lager, och du kan se till att du har samma sorts produkter ovanpå eller bredvid varandra. Fördelen är att du slipper leta runt på lagret, utan alla varor har sina bestämda platser.

När du får en brådskande beställning är det därför mycket enkelt att fysiskt gå ut på lagret och se hur mycket du har kvar av aktuell vara. Det är också lätt och rationellt att plocka godset med trucken. Alla vet ju att registrering i datorn av ankommande och ivägskickat gods kan släpa efter, och det känns tryggt att man kan se direkt vad man faktiskt har på lager.

Kontroll på varuflödet på ditt lager

Pallställ fyller sin funktion också för att få plats med lite extra när det är säsong för en viss vara, exempelvis till jul. Med pallställ behöver du inte uppleva någon platsbrist, och du behöver inte bygga ut lagret. Inte heller behöver du ställa gods så det står i vägen för trucken. 

image

Det är ordning och reda på lagret när du skaffar pallställ, och det gör jobbet med utlastning rationellt och bra. Det är inget som ser stökigt ut. Du har också speciella platser för kasserat gods som ska reklameras eller returneras, så du har alltså total kontroll över varuflödet. 

Minskad risk för felleveranser

Inte nog med att utleveranserna är lätta att göra färdiga, för du minskar också risken för felleveranser när allt gods står på exakt rätt ställe. Pallställ är en bra uppfinning, för de kostar inget extra att ha stående och bara använda vid behov. Du kan köpa dem nya eller begagnade, och du kan sälja dem igen när du inte behöver dem längre. Det är helt enkelt en bra affär.

Fler nyheter