Några ord för dig som letar psykiatriker i Stockholm

07 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Några ord för dig som letar psykiatriker i Stockholm

Jag tror alla människor någon gång i sitt liv kommer till en punkt där man känner sig lite vilse. Kanske traditionellt förknippat med den mytomspunna medelålderskrisen, men det finns definitivt andra tillfällen också. Ibland handlar det om att bara försöka hitta sig själv. Och egentligen är det inte alls konstigt. Vi lever i en extremt föränderlig värld där det kan finnas tvära kast i vardagen som gör att du faktiskt måste omvärdera vem du är, vad du håller på med och vart du vill i livet.

För mig kom det efter andra barnet och jag gav mig ut i jakt på en psykiatriker i Stockholm, för att på något sätt guida mig rätt. Jag hade hört mycket om psykiatri och terapi och hur det kan hjälpa människor med sina liv, så jag tänkte att jag skulle prova. Det jag upptäckte var att det fanns olika typer av psykiatri med olika tillvägagångssätt. Men till slut upptäckte jag att det som fungerade bäst för mig var psykoanalys.

psykiatriker

En form är psykoanalys

Psykoanalys är en form av terapi som går djupt in i ditt undermedvetna för att försöka avslöja grundorsaken till dina problem. Det är inte alltid en lätt process, men den kan vara oerhört effektiv för att hjälpa dig att förstå dig själv bättre och göra förändringar i ditt liv.

Om du funderar på att träffa en psykiater skulle jag definitivt rekommendera att du gör lite efterforskningar, undersök de olika typerna av terapi som finns och hitta en som du tror passar dig bäst. Det finns ingen universallösning för psykisk hälsa, så det är viktigt att hitta det som passar dig bäst. Och var inte rädd för att prova olika terapeuter heller. Det är en person som du ska vara väldigt intim med och egentligen berätta allt för, så det gäller att hitta någon du litar på.

Fler nyheter