Några tips inför husbygget

Funderar ni på att bygga nytt? Kanske en arkitektritad villa som har allt det där som ni drömt om så länge? Innan man drar igång med sitt bygge så är det viktigt att först göra en ordentlig och genomarbetad kostnadskalkyl. Kalkylen ska innehålla både själva huset och bygget av det samt tomten, ändringar man gör på tomten, dragning av vatten, avlopp och el; även telefon och bredband samt lagfart, pantbrev, försäkringar och vad det kommer att kosta att bo där.

 

Anlita en byggfirma med totalentreprenad

Om ni inte redan vet exakt hur ni vill att ert hus ska se ut så kan ni hitta inspiration i arkitekttidningar men även passa på att gå på husmässor. Fundera över storlek, planlösning och vilka olika slags behov ni kan tänkas ha. Kontakta sedan en arkitekt eller husleverantör av arkitektritade villor. När ni känner er redo och vet hur ert nya hus ska se ut så är det dags att kontakta ett byggföretag i Stockholm eller på den ort ni bygger.

Ett husbygge är ett stort projekt och det brukar vara både bekvämt och ekonomiskt att välja totalentreprenad. Totalentreprenad innebär att ett och samma byggföretag ansvarar för alla moment i bygget, och du kan läsa mer på https://xn--byggfretagstockholm-u6b.nu/.

 

Var noga med vem ni anlitar

Ett byggföretag med totalentreprenad har all den kompetens som behövs samlad inom företaget. Detta inkluderar elektriker, betongarbetare, snickare,takläggare, VVS-tekniker med flera. Be ett par olika byggföretag om en offert innan ni väljer vem ni ska anlita, och titta även på referenser. Var också noga med att kontrollera företaget innan ni sedan skriver ett kontrakt. Kolla att de har F-skattebevis och gör en kreditupplysning. Var noga med att alla moment i bygget finns med i kontraktet med den byggfirman ni valt. En tidsplan, när huset förväntas stå färdigt och ett totalpris ska även finnas med.