Njut av ponnyridning i Stockholm

Finns det något bättre än att borra in näsan i en ponnys mjuka varma päls? Få en liten buff när den härliga fyrbenta vännen letar efter godis i fickorna. Att så stora djur kan vara så kärleksfulla och visa sådan hänsyn är fantastiskt. Människans bästa vän är verkligen en sann benämning på dessa vackra djur. Några man gärna spenderar sin fritid med oavsett årstid.

Som tur är finns hästar i olika storlekar. Ponnyridning är en perfekt start för barnen av olika anledningar. Dels så är det lättare att komma upp och vägen ner är inte lång. Men även i interaktion med djuren är det praktiskt då barnen kan nå upp när de ska borsta och rykta, och att leda sin ponny är enkelt eftersom de är små. För barn kan det vara skrämmande med de stora hästarna.

 

En fantastisk terapi

Att spendera tid med ponnyer och andra djur kan ha en väldigt lugnande effekt oavsett om man är vuxen eller barn. Djuren ger så mycket kärlek utan att kräva något tillbaka. 

Att mötas av en nyfiken häst som är glad åt sällskap kan faktiskt göra under med en person som inte mår bra. Här behövs inga ord. Bara att klappa och mysa gör att kroppen producerar endorfiner som får oss att må bra. Det fungerar faktiskt åt båda hållen då hästarna också mår bra av att få bli ompysslade.

 

Hur fungerar det med ridlektioner?

Det fungerar olika på olika ridskolor så det bästa är att hitta ett stall som har ponnyridning i Stockholm och sedan kontakta dem. De flesta har olika ridlektioner beroende på om man är nybörjare eller erfaren ryttare. Grupperna delas även upp i barn- och vuxengrupper.  

Ofta så går man på fasta lektioner varje vecka. I kostnaden kan det ingå ridhusavgift samt lektionsavgift. Exakt hur mycket det är varierar från stall till stall.