Nya fönster ger huset ett lyft

Fönster är en av de viktigaste komponenterna när det gäller såväl utseendet på ett hus som upplevelsen när man är inne i huset. Fönstren förser rummen med naturligt ljus som inga lampor i världen kan kompensera för. Ett fönsters livslängd beror på en mängd olika faktorer som exempelvis material på fönsterbågar och tillverkningskvalitet. Nyare fönster är mer hållbara, lättare att underhålla och betydligt mer energisnåla än äldre fönster. För den som har äldre fönster i sitt hus kan det vara läge att byta och på sikt få ner energikostnaden betydligt.

 

Flera viktiga val

Det finns många olika saker att fundera kring inför ett fönsterbyte. Vill du ha trä, plast eller aluminium kring rutorna? Aluminium och plast är mer lättskött samtidigt som trä kan bli mer likt ursprungsfönstren. Framförallt på vissa äldre hus kan det kännas viktigt att ha samma material som när huset byggdes för att inte ändra utseendet nämnvärt. Priset spelar förstås också roll och aluminium och plast är generellt dyrare än just trä. Även sådant som om det passar bäst med två- eller treglasfönster måste man ta ställning till och om fönstren ska vara öppningsbara eller ej.

 

 

Förändra huset med en glasvägg

I vissa fall kan man ändra om och sätta in ytterligare fönster för att få ett ljusare och luftigare rum. Man kan också vilja sätta in större glaspartier mot en veranda eller en uteplats. Då kan skjutpartier i glas vara ett spännande alternativ. Med skjutpartier utnyttjar man utrymmet maximalt eftersom man inte behöver ta hänsyn till några dörrar som antingen öppnas inåt eller utåt. Det finns en uppsjö av fönsteralternativ på marknaden. På https://www.sparfonster.se/foenster/ kan den som är på jakt efter nya fönster se många olika varianter och förslag. Det går även fint att kontakta SparFönster för att få professionell hjälp innan man bestämmer sig.