Polermedel för maskinbearbetade ytor

Inom industrin och verkstadsbranschen används många olika verktyg och maskiner för att bearbeta metallytor. Det som ska få fin ytfinish kan exempelvis vara metalldelar av aluminium eller rostfritt stål. För att få ytan riktigt fin använder man stålborstar av olika typer, och därefter behövs det polerskivor och polermedel.

Vilken sort av borstar man använder kan variera efter vilken produkt man tillverkar och hur den önskade ytan ska vara. För att kunderna ska bli nöjda med produkten, måste den vara tillräckligt efterbearbetad, så att inte flisor eller svetsfogar sticker ut. Det är också nödvändigt med polermedel för att få en snygg produkt.

 

Välj ett kvalitetsmärke för ditt polermedel

Söker du ett bra polermedel, är det lämpligt att du exempelvis tittar på sortimentet från Osborn. De är mycket stora tillverkare av alla sorters stålborstar och de har också en stor marknad när det gäller polerskivor och polermedel. Industriell bearbetning måste ske med hög standard, och inom branschen är Osborn ett välkänt begrepp.

Deras polermedel och polervax kan användas på olika sorters metaller. Exempelvis finns det ett förputsvax som rengör silver, rostfritt stål, koppar, aluminium och mässing men även hård plast.

 

 

Vaxtyper beroende på bearbetning

Det finns olika sorters vax som används beroende på vilket skede i bearbetningen som är aktuellt. Vaxtyperna har olika märkning, som till exempel blått, vitt och brunt. Det vita kan vara avsett för grovpolering, brunt för polering och blått för slutpolering.

Om du väljer att köpa polermedel exempelvis från Osborn kan du göra det tryggt och veta att dina produkter får den allra bästa ytfinish. Det finns mycket du kan leta upp på internet, så att du väljer de fabrikat som du har störst förtroende för, och de polermedel som håller hög kvalitet. Ska du slipa bort färgfläckar eller rost, blir slutprodukten blank och fin med polermedel som sista moment i bearbetningen.