Pumpar i Trollhättan med modern design

14 juni 2022 Lily Hansen
pumpservice - pumpar Trollhättan

editorial

Det har hänt en del sedan Arkimedes uppfann en av de första pumparna någonsin, vattenskruven. Med stålet så kom möjligheten att bygga mer robusta pumpar och med elektricitet så har vi fått möjligheten att bygga mycket starka och snabba pumpar. 

Det finns en del riktigt stora pumpar runt om i världen som verkligen testar gränserna för vad som är möjligt. En av världens starkaste pumpar idag arbetar med över 5000 hästkrafter och klarar av att pumpa 60 000 liter vatten per sekund. Det är en helt ofattbar mängd som på något sätt visar hur långt modern teknik kan ta oss idag.

 

Världens minsta pumpar

Idag har pumpar även gjort intåg på det medicinska fältet. Hjärtpumpar i storlek av en penna kan idag opereras in i låret för att hjälpa blodet att gå runt i kroppen även när hjärtat är lite för svagt för att klara av jobbet självt. Insulinpumpar kan administrera insulin i kroppen i små doser, men den allra minsta pumpen är en nanopump.

Nanopumpen är i storlek av en cell i kroppen och därför för liten för att egentligen kunna ses med blotta ögat. Nanopumpen är tänkt att kunna användas medicinskt, till exempel för att övervaka och kontrollera enskilda celler i kroppen.

 

pumpservice - pumpar Trollhättan

 

Pumpar för alla behov

I många industriella miljöer är pumparna hjärtat i verksamheten. Säkra pumpar ger förutsägbara processer och en driftsäker produktion. Med moderna pumpar kan man skapa effektiva flöden av vätskor och till och med torra substanser. Dagens teknik gör att man kan hitta lösningar för nästan vilket behov som helst. 

På den svenska marknaden har framåtblickande företag som levererar pumpar i Trollhättan en ledande position att just implementera det senaste inom pumpinnovation. Oavsett om man behöver bygga upp ett nytt flödessystem med pumpar eller byta ut befintliga pumpar mot senare modeller med bättre driftsäkerhet och kapacitet, så är det här man hittar lösningarna. 

Fler nyheter