Pumpservice i Landskrona har lösningar för alla vätskor

24 maj 2022 patrick pettersson
pumpservice - pumpar Landskrona

editorial

Det är inte så komplicerat att föreställa sig någon typ av pump som har förmågan att pumpa vatten. Ett rotorblad i någon sorts turbinliknande historia ser till att sätta fart på vattnet så det strömmar på rätt sätt genom ledningar och rör. Kanske har man även en del pumpar hemma som ser till att man har vatten i kranen. 

Men en modern pump kan vara så otroligt mycket mer. Pumpar finns för alla möjliga sorters medel, vätskor och till och med material i pulverform. Pumparna behöver inte drivas med rotorblad – de kan också drivas med membran eller andra speciallösningar som passar just vissa material och vätskor. Det finns dessutom magnetiska pumpar där själva pumpenheten är helt innesluten i ledningen, medan motorn och styrningen sitter utanför. 

 

pumpservice - pumpar Landskrona

 

Pumpar för hög viskositet

Viskositet är ett mått på hur trögflytande en vätska är, det vill säga dess “tjockhet”. Vatten är en vätska med låg viskositet som rinner lätt, medan sirap – som har hög viskositet – rör sig långsamt. Att pumpa vätskor med hög viskositet är en utmaning då det kan krävas lite större krafter för att sätta vätskan i rörelse. Med stora krafter kommer stora belastningar på pumpens olika delar. Här finns det anledning att kontakta en expert som dels har koll på vilka vätskor som har hög viskositet, och dels har koll på vilka pumpar som klarar av jobbet. 

Kontaktar man pumpservice i Landskrona får man precis den här typen av service. Med snabb hjälp och rediga produkter kan man pumpa runt i princip vad som helst. Just för trögflytande vätskor kan det till exempel vara smart att överväga en membranpump. En modern membranpump ger god pumpförmåga över lång tid mot en fördelaktig kostnad. Pumparna kommer i olika material, som plast och metall, just för att kunna passa väl in i olika miljöer och verksamheter. 

Fler nyheter