Rädda din framtid med ett invaliditetsintyg

25 oktober 2021 patrick pettersson
Rädda din framtid med ett invaliditetsintyg

editorial

Olyckan är lätt framme och det är inte alltid lätt att ens efteråt veta vad som kommer hända framöver. När du skadar dig så kan det verka vara en enkel skada som du snabbt tillfrisknar från. Men efter en tid kan du märka att du inte blir riktigt bra, och du kan även få ett läkarutlåtande som säger samma sak. Det spelar ingen roll hur du försöker rehabilitera dig för det blir helt enkelt inte så som det var förut.

Av den anledningen är det alltid viktigt att du uppsöker läkarvård ifall du är med om en skada där du kan få ut en extra försäkring, som på arbetet eller inom någon sport. Men även om du inte skadar dig på det viset så kanske du har försäkringar som betalas ut den dagen som du får en bekräftelse från läkare på att du inte kommer bli helt bra. Det enda du behöver göra är att ha rätt försäkring och begära att få ett invaliditetsintyg från en behörig läkare.

Olika grader av funktionsnedsättning

Vad är en invaliditet? Om man ska hårddra det så är det ett tillstånd där du har en funktionsnedsättning som är permanent. Det kan vara alltifrån att du inte kan gå och till att du har ett finger som inte längre fungerar korrekt. Den som bedömer ifall det rör sig om en invaliditet är en behörig läkare, men det ska också ha gått så pass lång tid att man är säker på att det inte kommer bli bättre.

En invaliditet kan innebära att du inte kan ta vilket jobb som helst, eller att du kanske inte kan jobba överhuvudtaget. Men det kan också vara en invaliditet som innebär att du måste sluta med den sporten som du låg i toppen inom, eller att ditt liv inte kommer bli som det var. 

 

Fler nyheter