Skapa semesterkänsla året runt

29 juni 2020 william eriksson
Skapa semesterkänsla året runt

Att längta efter sol och värme är inte så ovanligt oavsett tid på året. Särskilt när man bor i det så kallade “kalla” Norden. Ett uttryck som inte alltid stämmer då vädret har blivit lite galet de sista åren. Men oavsett om det är sommar eller om känslan bara finns i hjärtat som en längtan, så finns det massor av saker man kan göra för att skapa sommarfeeling. Varför inte fylla hemmet med vackra blommor, ljusa färger och svenska sommarhits på behaglig volym? En lunch med grillspett och en fräsch sommarsallad som avslutas med en god glass toppad med favoritfrukten. Njuta av stunden. 

 

Att bara hänga

När maten avnjutits och man känner sig sådär lagom dåsig, då är det dags för dagens andra sommartreat. Man kan antingen välja att låta de svenska hitsen fortsätta spela eller så startar man en spellista med vågskvalp och sommarljud. Sedan tar man med sig något gott att dricka som man kan ställa nära till hands och kryper upp i den nyförvärvade hängmattan. Det är nu dags att sluta ögonen och bara njuta av att vara. Mindfulness i sin enklaste men ack så njutbara form. 

 

 

Komplicerat?

Nej, verkligen inte. Har man träd och kan vara ute är det väldigt enkelt. Är det för kallt att ligga ute och filosofera så finns det enkla ställningar som man kan hänga den fina mattan i. Men ibland kan det vara så att det enda som hindrar är avsaknad av utrymme om hängmattan ska vara inne. Men även på det finns en lösning. Ett ord: hängstolar. Genialiskt. En enda fästpunkt gör att de tar betydligt mindre plats och vips så har man ett nytt ställe att hänga när det är dags för återhämtning och sommarkänsla. Nyfiken på färger och material till ditt eget hem? Ta en titt på https://hängmatta.se/.

Fler nyheter