Springcykeln – en välbalanserad julklapp

07 december 2021 Mikael Barani
Springcykeln – en välbalanserad julklapp

editorial

Nu när det lackar mot jul börjar det också spritta i kroppen efter allt mys som stundar. För nu när vi har tagit de första kliven in i december och julmusiken har börjat flöda – det är då det är på allvar. Nu ska julklapparna börjar spanas in och alla de hemliga recepten, som har gått vidare från generation till generation, ska grävas fram igen.

Mörkt och ljust

Det är något speciellt med julen, kanske för att kontrasterna mellan ljus och mörker är som starkast då. 
Visst är det trevligt med midsommar och påsk men det är något med just juletid som känns extra mycket i själen. Varmt möter kallt, natt möter stearinljus och familj och släkt samlas och möter varandra.

Sedan är det förstås kul att äta gott och få öppna paket – speciellt när man är barn. Att äntligen få sin springcykel, den där som man har önskat sig under hela hösten, är en speciell känsla.
Visste du förresten att det faktiskt är bättre för balanssinnet med en springcykel än en trehjuling. Har ett barn redan lärt sig att hålla balansen på springcykeln kommer det att bli mycket lättare att lära sig cykla utan stödhjul.

image

Genom att börja direkt med en springcykel under våren kan ditt barn därför kanske till och med sitta på en vanlig cykel innan sommaren är slut.
Det blir som en julklapp som fortsätter att leva vidare även långt efter julen.

Dock handlar julen främst om att träffa sina nära och kära och få njuta av habilt samkväm. Visst kan det alltid bli lite frustration när man packas ihop på en mindre yta – men så är det när man har familj.
Passa därför på att vara lite extra förstående och omtänksam under juletiden. Varför inte säga att du älskar dina närmaste – det är något som vi ofta uttrycker alldeles för sällan.

Fler nyheter