Ta hand om dina små vänner

Precis som att du själv då och då behöver gå till läkaren eller tandläkaren måste även dina djur göra det. Det är viktigt att ta hand om sitt djur och ge dem så bra förutsättningar som möjligt för ett långt och hälsosamt liv. Om du precis köpt en katt eller hund är det viktigt att ta med ditt djur till veterinären för att ge vaccin mot vanliga sjukdomar, helst när djuret fortfarande är litet. För en katt är det exempelvis vanligt att man vaccinerar mot kattpest. En annan sak som kan vara bra att göra hos veterinären när djuret är litet är att öronmärka det med ett chipp. Detta görs för att man ska kunna identifiera dig som djurets ägare om det av någon anledning skulle komma bort.

 

 

Priser hos veterinären

 

När du går till läkaren betalar du faktiskt nästan ingenting. Det är för att vi i Sverige betalar skatt för att få en så billig sjukvård som möjligt. Men det gäller tyvärr inte hos veterinären. En undersökning kan med andra ord bli väldigt dyr. Därför är det viktigt att försäkra ditt husdjur. Då betalar du helt enkelt en fast månadssumma till ditt försäkringsbolag så att du kan gå till veterinären utan att själv behöva stå för kostnaden.

 

Klippa klorna

Många tänker nog på veterinären som ett slags sjukhus. Men du kan faktiskt göra en mängd andra saker hos din veterinär. Du kan till exempel ta med dina djur dit för att klippa pälsen eller klorna. Att klippa klor på ett djur kan vara lite knepigt. Både katt och hund har en pulpa i sin klo som man måste vara försiktig med. Veterinären vet precis hur de ska klippa utan att skada djuret. Oavsett om ditt djur är sjukt eller om du behöver hjälp med kloklippning kan du besöka en veterinär i Vinsta.