Tandläkare i Upplandsbro

31 maj 2021 patrick pettersson
Tandläkare i Upplandsbro

Att regelbundet gå till tandläkaren är viktigt för att man ska kunna upptäcka eventuella problem i ett tidigt stadie. Sätter man in tidig behandling mot exempelvis karies kan man ofta undvika mer omfattande behandlingar. Även tandlossning går många gånger att undvika genom regelbundna tandläkarbesök och tandvård. Men låter man däremot problemen gå för långt utan åtgärd går de inte att bromsa och man måste sätta in betydligt mer kostsamma åtgärder.

Som vuxen räcker det ofta med att gå till tandläkaren vart tredje år och däremellan besöka tandhygienisten för att ta bort tandsten och få tänderna putsade. Har man eller har haft problem med exempelvis tandköttsinflammationer och karies, måste man gå oftare till tandläkaren. 

Det är viktigt att man går till en tandläkare som har den särskilda kompetensen som man efterfrågar. Ett exempel är tandläkare Upplandsbro, som erbjuder både allmäntandvård, rådgivning, estetisk tandvård, tandimplantat, rotfyllning, tandskydd, delproteser samt kronor och broar.

 

Tandlossning kan bero på många olika saker

Tandlossning behöver inte bara bero på knapphändig tandborstning och tandvård, utan det finns även ärftliga aspekter. Man kan även förlora sina tänder på grund av olika sjukdomar, men också på grund av olyckor. Det går att ersätta förlorade tänder genom implantat, bryggor och tandproteser. Vilken behandlingsmetod som kan bli aktuell beror på en rad olika faktorer och därför gör tandläkaren alltid först en noggrann utredning. 

 

Gratis konsultation vid implantat

Det finns kliniker som exempelvis tandläkare Upplandsbro, som erbjuder gratis konsultation vid implantat och käkkirurgi. Implantat är en bra men kostsam behandling att ersätta förlorade tänder på. Det kan därför vara bra att konsultera mer än en tandläkare innan man bestämmer sig. 

I Sverige råder också fri prissättning på tandvård, vilket innebär att priserna mellan olika tandläkare ofta varierar. Vissa tandläkare erbjuder även garanti på implantaten vilket kan vara bra, särskilt när det gäller nya och mindre beprövade implantat.

Fler nyheter