Tandläkare Järfälla löser dina tandbekymmer

28 januari 2021 william eriksson
Tandläkare Järfälla löser dina tandbekymmer

Ögonen är fönster till själen, säger man. Men munnen är dörren till allt annat. Med munnen, och tack vare tänderna, kan vi äta, dricka, tala och sjunga. Därför är det så viktigt att man tar hand om tänderna. Men jag borstar dem varje dag, tänker du kanske. Det är mycket bra, så klart.

Men det behövs mer än det. Hur så? Även om man har en mycket bra tandhygien kan det uppstå en infektion i tand eller självaste tandkött som kräver hjälp av en tandläkare. Tandläkare erbjuder även lösningar om du gnisslar tänder på grund av stress eller när du sover. Eller estetiska lösningar för vitare, rakare eller helt nya tänder.

 

Stöd för tandvårdsrädda

Behöver du besöka din tandläkare, men lider av tandvårdsskräck, är du inte ensam om det. Det är ganska vanligt att man känner skräck inför de instrument som används inom tandvård. Men med erfarna och duktiga tandläkare kan du få den hjälp du behöver under besöken. 

Du får förståelse och att behandlingarna görs i din takt. Skulle det kännas extremt jobbigt kan din tandläkare Järfälla ge dig lugnande eller sövande medel. Berätta för din tandläkare om du har tandvårdsrädsla under första besöket.

 

 

Undersökning med profylaktiska ändamål

Tandborstning är jätteviktigt, det finns inget motargument till det. Men med tiden måste du ge borstningen en hjälp på traven, så att säga, i vrårna mellan tänderna som inte går att nå helt med tandborsten. Det krävs en djupare rengöring som din tandläkare enkelt kan genomföra en eller två gånger per år. Då får man bort all plack och tandsten som sätter sig i tandköttet och skapar olika problem. 

Så gör det bästa du kan med tandborste, tandtråd och munskölj. Men glöm inte att hälsa på regelbundet hos tandläkaren. Dina tänder kommer att uppskatta det, och du kommer inte att behöver ångra någonting i framtiden.

Fler nyheter