Tandreglering – för du är värd ett vackert leende

16 juni 2022 william eriksson
Tandreglering

editorial

Tack vare modern teknologi finns det ingen som idag behöver gå omkring med en tandrad som man inte tycker om. Alla är värda att ha ett leende som de är stolta över. Det betyder däremot inte att alla är födda med det. Därför kan det behövas diverse regleringar.

Med hjälp av tandreglering kan du få just det leende som du vill ha. Det är slut med att inte vilja visa tänderna när du ler eller att skämmas för ditt leende. Det är istället dags att börja le bredare än någonsin förut och vara stolt över din vackra tandrad. 

 

Tandställningen är din vän

Det kanske känns jobbigt att behöva höra, men du kan vara i behov av att skaffa en tandställning. Det finns dock moderna alternativ som är mer diskreta än vad du kanske fasar för. De är också lätta att ta hand om och vissa går att helt ta ut när du behöver det.  

Vad en tandställning gör är att den korrigerar dina tänder. Den kan räta upp snedställda tänder och få allt på plats för att bli rakt. Detta kan också ske av hälsoskäl, då sneda tänder kan orsaka stora problem för dig i framtiden. De är svåra att sköta om, vilket kan leda till att de förstörs. 

 

Tandreglering

 

Ändra form och färg

Tandreglering kan också innebära annat än att flytta tänderna med tandställning. Det kan exempelvis handla om att ändra färgen på tänderna. Det är lätt att de blir missfärgade med tanke på att de används varje dag. Därför finns det effektiva metoder för att få dem vita och skinande igen.

Du kan också vilja ändra formen på vissa av dina tänder. Då går det att lösa. Du kan nämligen ändra en tands form med hjälp av porslinsfasader. På så sätt kan du reglera även enstaka tänder för att få till den perfekta tandraden.

Fler nyheter