Tänk på miljön och plånboken – använd uppladdningsbara batterier

Batterier är något som behövs till alla möjliga prylar som används dagligen i människors hem och på arbetsplatser. Trots att många produkter idag kan laddas och användas genom ett inbyggt USB-uttag eller liknande så finns det fortfarande många saker som drivs av batterier. Med uppladdningsbara batterier riskerar man till exempel aldrig att sitta med en fjärrkontroll utan batteri eller att ficklampan plötsligt slocknar när man är ute i mörkret. Genom att ha laddningsbara batterier kan man alltid se till att det finns fungerande batterier lättillgängligt i hemmet eller på jobbet.

En annan stor fördel med att använda uppladdningsbara batterier är att man sparar pengar och även skonar miljön. Batterier innehåller bland annat väldigt höga halter av bly, vilket är skadligt för både naturen och människan. Genom att fasa ut engångsbatterier skulle man minska risken för att batterier som tagit slut hamnar i naturen där de kan orsaka stor skada på växter, vattendrag, djur och människor. När man ska göra sig av med batterier är det därför jätte viktigt att man slänger dom på rätt ställe för att säkerställa att de tas om hand på bästa möjliga sätt. Eftersom batterier klassas som farligt avfall så får man inte slänga dom i hushållssoporna utan ska söka upp batteriholkarna (även kallade batteriboxar) som bland annat finns utplacerade på återvinningsstationer runt om i hela landet. 

De stora fördelarna med uppladdningsbara batterier är alltså att det är billigare att ladda än att ständigt behöva köpa nya, det är mycket bättre för miljön jämfört med de som produceras och sedan slängs, samt att det är bekvämt att alltid ha tillgång till fulladdade batterier eller åtminstone möjlighet att snabbt ladda upp dom.

Hos Batteri Online hittar man uppladdningsbara batterier i olika modeller från flera kända märken. De har såklart även batteriladdare i sitt sortiment. Se hela utbudet på https://batterionline.se/