Utomhus kan en solcellslampa förgylla trädgården

11 september 2021 Cecilia Olsson
Utomhus kan en solcellslampa förgylla trädgården

Att använda sig av solcellslampor i sin trädgård kan vara otroligt smidigt jämfört med eldriven belysning. Man slipper dra kablar och krångla med elinstallationer som ofta kräver att man anlitar en utbildad elektriker. Med solcellslampor kan man enkelt placera belysningen i princip var man än önskar, så länge solen når dit några timmar per dag. Det finns dessutom väldigt många varianter av solcellsdrivna lampor att välja mellan som passar beroende på stil samt vilken funktion lampan ska fylla. 

Med belysning kan trädgården vara lika vacker på natten som dagen

I trädgården är det vanligt att använda sig av både dekorativ och funktionell belysning. Den funktionella belysningen används för att belysa gångar, broar, trappor och dylikt för att man ska kunna ta sig fram säkert i trädgården även under dygnets mörka timmar. 

Även om den funktionella belysningen såklart också kan vara dekorativ så kan det vara fint att komplettera med belysning i exempelvis en rabatt eller upp mot ett träd för att skapa lite dynamik i trädgården efter att mörkret fallit. Det kan även handla om att man vill belysa sådant som man annars inte skulle kunna se och njuta av så fort det blivit mörkt. 

Solcellslampor för det nordiska klimatet

Vill man ha en solcellslampa utomhus så kan man kika på sortimentet hos SolarCamp. De har ett brett urval av vackra och praktiska solcellslampor samt annan dekorativ utomhusbelysning med solceller. Hos SolarCamp erbjuder de några av Europas allra bästa solcellslampor anpassade för att kunna lysa långt in på kvällen, även i vårt nordiska klimat.

Solcellslamporna är producerade av marknadens bästa komponenter i rostfritt stål av hög kvalitet och flera av lamporna kan lysa stabilt året runt, även när dagarna blir kortare och solskenstimmarna färre. Det gör att det inte finns någon anledning att inte belysa sin trädgård med hjälp av solens strålar. 

Fler nyheter