Vid tandvärk kan man söka akuttandvård på Odenplan och snabbt få den hjälp som behövs

20 juli 2021 Cecilia Olsson
Vid tandvärk kan man söka akuttandvård på Odenplan och snabbt få den hjälp som behövs

Tandvärk är något väldigt otrevligt som kan gå ut över det mesta i ens vardag. Man kan ha molande, ilande eller huggande smärta som kommer och går eller finns där konstant. Det gör att man ofta får problem att tugga mat, borsta tänderna och det är inte ovanligt att man får svårigheter att sova. Förutom det kan värken även gå ut över humöret samt göra att man blir otroligt trött. Lider man av svår tandvärk kan det därför vara bra att uppsöka akut tandvård för att ta reda på källan till problemet och åtgärda det.

Vad beror tandvärken på?

Tandvärk kan bero på flera olika saker, det allra vanligaste är att man drabbats av en inflammation eller infektion i tandnerven. Den kan också bero på att man till exempel har råkat ut för en olycka eller bitit av en del av tanden som därmed har orsakat en skada. Det är inte alltid man själv vet vad som orsakar problemet och då är det viktigt att ta sig till en tandläkare som kan ta reda på vad som är fel och börja behandla besväret.

Anledningen till att det ofta är bättre att söka akut tandvård istället för att boka en tid längre fram är för att ju tidigare man kan börja åtgärda problemet desto tidigare kan det vara löst. I regel får man räkna med att det krävs flera besök hos tandläkaren för att åtgärda tandvärken helt och hållet. Det beror dock såklart på vad som orsakat den. 

Snabb hjälp på Odenplan

Är man i behov av akuttandvård i Stockholm så kan man vända sig till Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål. Hon kan hjälpa den som lider av tandvärk eller andra akuta problem. På kliniken är de flexibla och kan oftast ordna en tid samma dag. Man får också alltid ett kostnadsförslag att ta ställning till innan eventuell behandling påbörjas. Läs mer på https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar.

Fler nyheter