Vikten av trädbeskärning i Lund

16 september 2022 Helen Johansson

editorial

Håll träden friska

Trädbeskärning är en viktig trädgårdsmetod som bör utföras regelbundet. Det finns många fördelar med att beskära träd, bland annat: främja ny tillväxt, förbättra trädets utseende och förebygga skador på trädet. Beskärning bidrar också till att hålla träden friska genom att ta bort döda eller döende grenar.

imageVarför du bör beskära dina träd

Det finns många anledningar till varför du bör beskära dina träd. Beskärning hjälper till att främja ny tillväxt genom att stimulera trädets vilande knoppar. Detta resulterar i ett fylligare och jämnare trädkrontak. Beskärning bidrar också till att förbättra trädets utseende genom att ta bort fula eller skadade grenar. Dessutom kan beskärning förebygga skador på trädet genom att ta bort svaga eller sjuka grenar innan de har en chans att brista.

Beskärning bidrar också till att hålla träden friska genom att ta bort döda eller döende grenar. Döda grenar kan vara ett hem för skadedjur och sjukdomar som sedan kan sprida sig till andra delar av trädet. Om man tar bort döda eller döende grenar kan dessutom solljus och luft nå trädets mitt, vilket kan bidra till att förhindra att svampproblem som röta utvecklas.

Slutligen är beskärning viktig av säkerhetsskäl. Döda eller brutna grenar kan falla ner och orsaka skador eller skada egendom. Genom att ta bort dessa grenar innan de har en chans att falla kan du bidra till att förhindra att olyckor inträffar.

Det finns många anledningar till varför du bör göra trädbeskärning i Lund till en del av din vanliga trädgårdsrutin: Trädbeskärning är viktigt för trädens hälsa och säkerhet, liksom för din fastighets utseende. Om du har några frågor om hur du bäst tar hand om dina träd kan du kontakta en certifierad arborist i ditt område. Tack för att du läste och hoppas detta blogginlägg var till någon hjälp! Dela gärna med dig av det på sociala medier om du gillade det!

Fler nyheter