Gör ett svartmögel test för att säkerställa att hemmiljön är optimal

07 april 2020 Cecilia Olsson
Gör ett svartmögel test för att säkerställa att hemmiljön är optimal

En trivsam hemmiljö är avgörande för att man ska kunna slappna av och må bra. Förutom att inreda i en stil man tycker om bör man också hålla ordning och städa regelbundet. Men det finns även något mer som är viktigt att hålla koll på för att säkerställa att man lever i en hälsosam miljö, det är svartmögel. Svartmögel är tyvärr väldigt vanligt i svenska hem och det är inte alltid man kan se det med blotta ögat.

Om man inte ser till att göra något åt ett problem med svartmögel riskerar man att få både materiella och fysiska besvär. Om man låter svartmöglet växa fritt kan det missfärga och fräta på de ytor där det sitter. Det värsta är dock att man kan få hälsoproblem som till exempel astmatiska besvär samt allergier om man vistas i en miljö med svartmögel.

Svartmögel trivs väldigt bra i fuktiga, dåligt ventilerade, fuktskadade och/eller vattenskadade utrymmen. Man kan upptäcka att man har svartmögel i hemmet genom att svarta fläckar uppstår på ytor i hemmet, men svartmöglet kan även dölja sig bakom väggar och liknande. 

Därför är det bra att göra ett mögeltest om man har minsta misstanke om att man kan ha mögel i hemmet. Man kan enkelt beställa hem tester både för synligt och dolt mögel. För även fast man tror sig ha svartmögel genom att svarta beläggningar har dykt upp så är det ändå alltid bäst att säkerställa att det är just det innan man börjar åtgärda problemet. Hos AGX hittar man flera olika svartmögel test som gör att man snabbt kan få bekräftat om man har mögel eller inte i sitt hem. Vissa test kan dessutom visa exakt hur mycket eller vilken sorts mögel som finns.

Chansa inte, var rädd om hälsan och testa hemmet för att säkerställa en trivsam och härlig hemmiljö.

Fler nyheter